Trip to new york

Ημερα 1

Ready to go….IMG_20170706_115151.jpg

Καπως ετσι περασα την ωρα μου κατα τη διαρκεια της πτησης. Φαγητο κρασακι και eat pray love

mde

Μετα πηρα τ τρενο και πηγα στο μανχαταν και βρηκα το Νικο.

dav
Καθοδον στο Μανχάταν

Αφου φαγαμε, καναμε μια αναγνωριστικη βολτα και ηρθαμε μετα στο queens, στο σπιτι του.

 

 

Ημερα 2

Niko’s neighborhood

sdr
3 American flags in the photo

 

Μετα απο βολτα, πηγαμε στο ΜοΜΑ

dav
Μομα

 

Έχοντας κλεισει περισσοτερες απο 24 ωρες εδω μπορω ν πω οτι ειναι υπεροχα.. η πολη εχει πολυ πληροφορια, δεν ξερεις που να προτοκοιταξεις. κάναμε βολτα μετα το μομα, και φτασαμε μεχρι το Flatiron!!Το πιο εντυπωσιακο μεχρι στιγμης αν επρεπε ν ξεχωρισω ειναι η θεα του manhattan απο brooklyn και. Απο brooklyn bridge.  Καθως πλησιαζεις ειναι λες κ οι ουρανοξύστες ερχονται απειλητικά κατα πανω σου.. Τρωμε bagel καθε μερα.

received_825073510993089

dav
View from Brooklyn
mde
Brooklyn bridge

received_825072987659808

Ημερα 3

Η πρωτη σταση της ημερας ηταν στο TOP OF THE ROCK στο Rockefeller building.

sdr
View (empire)

Να’μαι και εγω…

IMG_20170709_010230

Μετα πήραμε το μετρο και πηγαμε και περπατησαμε τις περιοχες Greenwich village και Meetpacking που ειναι πολυ διαφορετικες από το πανω μερος του Μανχαταν. Εκει φαγαμε σε εστιατοριο, κ δεν νομιζω να ξαναφαμε σε εστιατοριο καθως ηταν πολυ ακριβά, ειδαμε εκτος ολων των αλλων το σπιτι της carrie bradshaw στο sex and the city, και το κτηριο που δειχνει ωσ σπιτι στα φιλαρακια.

 

 

 

Αυτες οι περιοχες ειναι πιο ησυχες και τα σπιτια σαν αυτα τα 2. Δεν εχει καθολου ουρανοξύστες δηλαδη.

Καταληξαμε λοιπον στο washington square οπου ειναι γεματο απο ζωη.

Εχει αρκετα τραπεζακια-σκακι, και επαιζαν σε ολα!!

 

 

 

dav
Washington park

received_825658937601213

Ημέρα 4

Φυγαμε σχετικά νωρις και πηγαμε να παρουμε το καραβακι να παμε στο Ellis island και στο αγαλμα της ελευθεριας. Ειχε απειρο κοσμο, πηγαμε πρωτα στο αγαλμα της ελευθερίας που ηταν εντυπωσιακο και το ιδιο το αγαλμα και το μερος στο οποιο βρισκεται αλλα και η θεα του Μανχαταν. Στο ellis island δεν κατεβηκαμε, το ειδαμε απο το καραβακι λογω του πολυ κοσμου που ειχε.

bty
Αγαλμα της ελευθερίας

IMG_20170709_221325

bty
Manhattan

Μετα πηγαμε και περπατησαμε την Financial district. Πηγαμε στο Χρηματιστήριο, στον ταύρο, στην trinity church και φυσικα στη wall street. Εκει ειναι και το the trump building αλλα δεν του εκανα τη χαρη ουτε για φωτο.

bty
Απαγορευτικο αυτοκινήτου :-p

 

IMG_20170709_221416

Ημέρα 5

Σημερα ξυπνησαμε καθως ο Νικος πηγε δουλεια και εγω ξεκινησα τη μερα μου με το 9/11 το μουσειο. Το μουσειο βρισκεται στο τετραγωνο που ηταν οι διδυμοι πυργοι. Για να φτασω εκει το μετρο ηταν μεσα σε ενα κτηριο, το oculus, το οποιο εχει ωραια αρχιτεκτονικη και μαγαζακια μεσα, δε τρελαθηκα.

bty
The oculus

Το μουσειο ηταν πολυ ωραιο, εκατσα 3 ωρες σχεδόν. Παρουσιασε το γεγονος με ενα timeline, κατι που εκανε την ολη μεταδοση πολυ ρεαλιστικη. Ειχε βιντεο και τηλεφωνηματα απο τοτε καθως και κομματια απο τα κτηρια, τα αεροπλανα αλλα και αντικειμενα ανθρωπων. Γενικα ηταν μεγαλο και αναλυτικο.

Αυτη ειναι η μονη κολωνα που αποφασισαν να κρατησουν και πανω ειναι κολλημενα σημειωματα κτλ για τους αδικοχαμενους.

bty
Κολωνα ερειπιο απο το world trade center

Οι διδυμοι πυργοι, μετα την κατεδαφηση τους εχουν μετατραπει σε δυο μεγαλα σα συντριβανια στα ακριβη σημεια οπου βρισκοντουσαν. Γυρω γυρω ειναι γραμμενα τα ονοματα των ανθρωπων που χαθηκαν που συνολο ειναι 1.600.

bty
World trade center 2

Μετα λοιπον, πηγα να δω την chinatown που ειναι σχετικα μικρη περιοχη αλλα δεν μου αρεσε παρα πολυ. Φουλ κινεζοι και κινεζικα μαγαζια και γενικα οχι πολυ καλη περιοχη.

bty
Chinatown

Μετα πηγα στη union square που εχει 4 φορες τη βδομαδα και μια αγορα σα λαικη. Πολυ ομορφα και χαλαρα. Κατι που μου αρεσε πολυ….

bty
Εκανε και ο εργατης το διάλειμμα του…

Μετα πηγα να φαω…. BAGEL…σε bagelαδικο!!!

bdr
Bagel

Αφου τελειωσα το φαι μου, πηγα East village που ειναι η πιο εναλλακτικη περιοχη. Ομορφα και εκει, χαλαρα. Εκανα βολτιτσα και πηγα και στο παρκο του Κολομβου.

bty
East village

Μετα εκανα μια βολτα ακομα στο κεντρο και βρηκα το Νικο στο grand central station που ειναι κεντρικοσ και εντυπωσιακος σταθμος, και γυρισαμε σπιτι. Κατι που δεν εχω αναφερει, στην περιοχη του Νικου οταν βραδιάζει αντι να πετανε μιγακια η κουνουπια στον αερα γυρω σου, πετανε……….πιγολαμπιδες !!!!!!!!!

Ημέρα 6

Για σημερα το προγραμμα ελεγε Βοστόνη. Φτασαμε κατα τις 11:30 και το λεωφορειο μας αφησε κοντα στο κεντρο. Πηγαμε σε δυο παρκα μεγαλα στο κεντρο, το Boston common park και το public garden. Το δευτερο πολυ καλυτερο, με γεφυρα, δεντρα, φυτα, λιμνουλα κτλ. Τα σκιουρακια ηταν παντου και στα δυο παρκα βεβαια.

Boston common

Εχει και ενα frog pod στο οποιο δ ειδαμε κατι υποπτο βεβαια.

IMG_20170711_235402

Ακριβως απεναντι ειναι το Public garden

bty
Κυκνος

IMG_20170711_235434

Μετα πηγαμε για σουσι και μετα στο χοστελ να κανουμε τσεκ ιν. Τελικα πηραμε και εναν υπνακο. Μετα πηγαμε για μια μπυρα και στο γηπεδο ,εξωτερικα, της ομαδασ baseball της Βοστόνης Red Sox.

bmd
Βοστονη το βραδυ
bmd
Red Sox entrance

Μεχρι στιγμης είναι ομορφη και πολυ πιο χαλαρη απο νεα υορκη. Τα μπαρ κλεινουν κατα τισ 11-12 οποτε γυρισαμε νωρις στο δωματιο.

Ημερα 7

Σημερα δεν καναμε πολλα. Την ορισαμε ως μια χαλαρη μερα. Ξυπνησαμε, καναμε check out και πηραμε το μετρο και πηγαμε στην harvard square. Εκει οχι μονο επισκεφτηκαμε το campus του harvard, ενα απο αυτα που εχει, αλλα φαγαμε αμερικανικο brunch σε ενα ωραιο μαγαζακι.

Μετα πηγαμε στο north end, ενα πιο κεντρικο κομματι της πολης και βολταραμε….

bty
Κέντρο
bty
Κεντρο

Μετα απο αυτη τη βολτα καταληξαμε σε μια pub και μετα πήραμε το λεωφορειο του γυρισμου στο μανχατανακι..γενικα ομορφη πολη αλλα οχι εντυπωσιακη σαν new york.

bty
Pub

Ημερα 8

Ξυπνησαμε και πηγαμε στο μαγαζι που δουλευει ο Νικος, στο soho.

bty
Businessman

Εδω πρεπει να γινει ενα μικρο αφιερωμα στους κινεζους που ζουν στο Queens. Οταν παιρνουμε το λεωφορειο-μετρο για να παμε Manhattan η κατασταση μεσα ειναι η εξης:

bty
Κ ομως δεν ειμαι στην Κινα.

Εγω μετα πηγα σε 2-3 μαγαζακια και να φαω σε ενα μαγαζι που το ειχα βρει στο ιντερνετ με sandwiches. Πηρα ενα με ginger barbeque  και μετα πηγα απεναντι να απολαυσω την μπυρα μου. 

bty
Sandwich

Μετα πηγα σε κατι ακομα μαγαζακια που μου ειχε συστησει η συναδελφος του Νικου και ξεκινησα να ανηφοριζω προς Broadway.

bdr
Times square

Ειχε μια συναυλια στην times square και πηρε ωρα να τη διασχισω…2 στενα πανω ειναι το Ambassador Theater..οταν εφτασα λοιπον , συνηδειτοποιησα οτι το 60-70% ειναι κινεζοι!!!! Εκτος του οτι ειναι παντου, η μια πρωταγωνιστρια ηταν σχιζοματα και μαλλον διασημη και ηρθαν να τη δουν γιατι θα ηταν η τελευταία της παρασταση! Ενω ειχε κλεισει 3 σειρα, με εβαλαν πρωτη και εννοειται δεξια κ αριστερα ηταν κινεζοι!!!! Στα αριστερα μου λοιπον οι 2 κινεζες κοιμηθηκαν στα μισα!!!!!! Ζωα….

Δυστυχως δεν αφηναν φωτογραφιες.. Το εργο ηταν ωραιο, μου αρεσε το νοημα, το γεγονος οτι οι χορευτριες ηταν τοσο multicultural δεν το περιμενα. Καποιες σκηνες ηταν εντυπωσιακες, και σε καποιες αλλες θα ηθελα λιγο χορο παραπανω, το μονο σχολιο που εχω αρνητικο. Γενικα ηταν πολυ ωραια ομως..

bdr
Chicago
bdr
Times square by night
bty
Grand central & crysler & φωτισμενη γεφυρα

 

bty
Ετσι κανουν εργα εδω…

Μετα βρηκα το Νικο να πιουμε ενα ποτο και γυρισαμε!

Ημερα 9

Η πρωτελευταια μερα εφτασε στο τελος της…

Το πρωι εκανα check in στο χοστελ το οποιο βρισκεται στο uper west κομματι του manhattan.  Πηγα στο columbus center , μια πλατεία με ενα εμπορικό στην αρχη του central park. Ανεβηκα λοιπον το west κομματι του σεντραλ παρκ για να καταληξω στο american museum of natural history, για το οποιο εχω μεικτα συναισθηματα. Εκατσα 2,5 ωρες και δεν προλαβα να το δω ολο καθως καποιες αιθουσες κλειναν νωριτερα και ενα πολυ μεγαλο μερος του μουσειου αποτελειται απο απολιθωμενα ζωα. Ειδα στην αρχη ενα μεγαλο κομματι αλλα μετα βαρεθηκα. Γενικα ειχε διαφορα εκθεματα διαφορων θεματων.. ειχε για δεινόσαυρους, μουμιες, τοτεμ και ινδιανους, κτλ. Δεν εκανε εμβαθυνση σε ολα βεβαια οποτε δεν εξηγουνταν ολα τα εκθεματα. Ειχε εξτρα καποια ντοκιμαντερ σε ενα μινι σινεμα που εχει μεσα, και ενω νομιζα οτι περιμενα για να δω για τις μούμιες, ξαφνικα οταν αρχισε συνηδειτοποιησα οτι με στειλαν λαθος και ειδα για τις φαλαινες. :-/ Γενικα υπηρχε έλλειψη οργανωσης και το μουσειο ειναι τοσο μεγαλο που χανεσαι ευκολα. Δεν υπαρχει μια λογικη σειρα να ακολουθησεις. Ηταν ωραιο αλλα δεν νομιζω οτι θα μου μεινει γενικα στο μυαλο.

bdr
Central park

 

bmd
Museum

Μετα πηγα και βρηκα το Νικο, στο αλλο μαγαζι της coco mat στο Broadway και πηγαμε με το που τελειωσε τη δουλεια να φαμε…..hot dog!!

Μετα ειπαμε, δεν παμε και για ενα ποτακι? Και κατσαμε για 2

dav
Πρωτο ποτακι..

Μετα χωριστηκαμε, και εγω γυρισα στο χοστελ.

bmd
Hostel’s Garden

Το χοστελ ειναι πολυ οργανωμενο και καθαρο και τεραστιο!! Δεν εχω ξαναμεινει σε τοσο “απλωμένο” χοστελ. Εχει κηπο, σαλονι, game room, καφετερια-καντινα, laundry room και ολοι οι χωροι ειναι μεγαλοι.  Μενω σε δωματιο κοριτσιών, ….και….για να μην ξεχνιόμαστε, στο κατω κρεβατι της κουκετας μου κοιμαται….κινεζα! :-p

Ημέρα 10

Τελευταια μερα, τελευταίο post… Σηκωθηκα και πηγα central park και met … περασα ολο το πρωι και μεσημερι μου εκει. Το παρκο παρα πολυ ωραιο.. μεγαλο, περιποιημενο και θα μπορουσα να περασω ολοκληρη τη μερα μου εκει. Το μουσειο επισης ωραιο αλλα τοσο μεγαλο που δεν ειδα τα παντα. Προσπερασα κατι Πίνακες αλλα οτι ειδα ηταν ωραιο. Θα ηθελα λιγο παραπανω  επεξήγηση σε καποια βεβαια.

 

Το απογεμα γυρισα στο χοστελ και αργοτερα βρηκα το νικο….το τι εγινε θα δας το πω απο κοντα, γιατι μιλαμε για το μεγαλειο του σουρεαλ…μονο ενα πραγμα θα απεικονισω εδω..IMG_20170716_031721

Ηταν ενα υπεροχο ταξίδι σε μια πολη ομορφη και ξεχωριστη πολη…….

Almost ready to go back…….goodbye new york…..

2 thoughts on “Trip to new york”

Leave a comment